Dato:            27. september 2007

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2007-12175-23

Sagsbeh.:   hbr

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 16 (Alm. del – B 142), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 24. maj 2007

 

Spørgsmål 16:

"Ministeren bedes redegøre for hvor mange der inden for de sidste 10 år har fået afslag på en ansøgning om en kønsskifteoperation af Sexologisk Klinik på Rigshospitalet og af Retslæge Rådet."

 

Svar:

Jeg kan indledningsvist bemærke, at det er Sundhedsstyrelsen – og ikke Sexologisk Klinik på Rigshospitalet eller Retslægerådet – der træffer afgørelse om tilladelse til kastration med henblik på kønsskifte, jf. også mine besvarelser af spørgsmål nr. 4 og spørgsmål nr. 9 (alm. del – B 142).

 

Jeg har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen, som oplyser, at styrelsen har meddelt ét afslag og 18 tilladelser til kastration med henblik på kønsskifte, siden Sundhedsstyrelsen overtog området fra Civilstyrelsen den 1. juli 2005.

 

Sundhedsstyrelsen har ikke oplysninger om antallet af afslag meddelt af Civilstyrelsen i perioden forud for den 1. juli 2005.

 

Jeg kan henholde mig til Sundhedsstyrelsens oplysninger.