Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

Text Box: december 2006

Vores sag
6220-0002

 

Vedlagt sendes besvarelse af spørgsmål nr. 4 af 5. december 2006 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg. (B 18).

 

Dette materiale er også sendt pr. e-post.

 

 

 

 

 

                        Claus Hjort Frederiksen

 

                                         /

 

 

                                                                                   Lise Fangel

 

Beskæftigelsesministerens besvarelse af spørgsmål nr. 4 af 5. december 2006 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg (B 18 – spm. 4).

Text Box: December 2006

Vores sag
6220-0002


Spørgsmål nr. 4:

Kan ministeren bekræfte, at der er samme beskyttelse i virksomhedsoverdragelsesloven for offentligt og privat ansatte, og at det er de samme regler, der gælder, når private udbyder opgaver, som når udbyderen er stat, regioner eller kommuner?

                                           

                                                                                                            

Svar:

Af virksomhedsoverdragelseslovens § 1, stk. 2, fremgår det direkte, at loven finder anvendelse på offentligt og private virksomheder, der udøver en økonomisk aktivitet. Af retspraksis kan udledes, at opgaver der udføres som led i myndighedsudøvelse er undtaget fra lovens anvendelsesområde. Da virksomhedsbegrebet skal forstås meget bredt, er der kun ganske få eksempler på opgaver, der kan henføres til kategorien "mydighedsudøvelse". Foruden denne undtagelse fremgår det af §1, stk. 2, andet led, at en administrativ eller ved lov foretaget omorganisering af offentlige administrative myndigheder eller en overførsel af administrative funktioner mellem offentlige administrative myndigheder ikke er en overførsel i denne lovs forstand.