Tillægsbetænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 0. maj 2007

1. udkast

Tillægsbetænkning

over

 Forslag til lov om ændring af lov om kunstig befrugtning i forbindelse med lægelig behandling, diagnostik og forskning m.v.

(Adgang til kunstig befrugtning og opsætning af nedfrosne æg på offentlige sygehuse forbeholdes kvinder, der er gift eller lever sammen med en mand i et ægteskabslignende forhold)

[af Birthe Skaarup (DF) m.fl.]

1. Udvalgsarbejdet

Lovforslaget blev fremsat den 9. januar 2007 og var til 1. behandling den 23. februar 2007. Lovforslaget blev efter 1. behandling henvist til behandling i Sundhedsudvalget. Udvalget afgav betænkning den 18. april 2007. Lovforslaget var til 2. behandling den 24. april 2007, hvorefter det blev henvist til fornyet behandling i Sundhedsudvalget.

Møder

Udvalget har, efter lovforslaget blev henvist til fornyet udvalgsbehandling, behandlet dette i <> møder.

Spørgsmål

Udvalget har under den fornyede behandling af lovforslaget stillet 4 spørgsmål til indenrigs- og sundhedsministeren til skriftlig besvarelse. Spørgsmålene forventes besvaret af indenrigs- og sundhedsministeren inden 3. behandling af lovforslaget.

2. Indstillinger og politiske bemærkninger

Siumut, Tjóðveldisflokkurin, Fólkaflokkurin og Inuit Ataqatigiit var på tidspunktet for tillægsbetænkningens afgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang til at komme med indstillinger eller politiske udtalelser i tillægsbetænkningen.

En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt i tillægsbetænkningen.Der gøres opmærksom på, at et flertal eller et mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretal ved afstemning i Folketingssalen.


 

  Hans Andersen (V) Â  Joan Erlandsen (V) Â  Birgitte Josefsen (V) Â  Preben Rudiengaard (V) nfmd.  Jørgen Winther (V) Â  Birthe Skaarup (DF) fmd.  Karin Nødgaard (DF) Â  Helle Sjelle (KF) Â  Pia Christmas‑Møller (KF) Â  Jens Peter Vernersen (S) Â  Sophie Hæstorp Andersen (S) Â  Karen J. Klint (S) Â  Lene Hansen (S) Â  Charlotte Fischer (RV) Â  Elsebeth Gerner Nielsen (RV) Â  Anne Baastrup (SF) Â  Per Clausen (EL) 

Siumut, Tjóðveldisflokkurin, Fólkaflokkurin og Inuit Ataqatigiit havde ikke medlemmer i udvalget.

Folketingets sammensætning

 

Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)

52

 

Enhedslisten (EL)

6

Socialdemokratiet (S)

47

 

Siumut (SIU)

1

Dansk Folkeparti (DF)

24

 

Tjóðveldisflokkurin (TF)

1

Det Konservative Folkeparti (KF)

18

 

Fólkaflokkurin (FF)

1

Det Radikale Venstre (RV)

17

 

Inuit Ataqatigiit (IA)

1

Socialistisk Folkeparti (SF)

11

 

 

 

 

+++Bilag+++Bilag 1

Oversigt over bilag vedrørende L 113

Bilagsnr.

Titel

7

Betænkning afgivet den 18/4-07

8

Rettelse til betænkning

 

 

Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 113

Spm.nr.

Titel

4

Spm. om, hvor mange kvinder, der ikke er gift eller lever i ægteskabslignende forhold med en mand, der har benyttet sig af offentlig betalt insemination siden loven trådte i kraft, til indenrigs- og sundhedsministeren, og ministerens svar herpå

5

Spm. om, hvilke andre EU- og EØS-lande, der tilbyder offentlig betalt insemination til kvinder, der ikke er gift eller lever i ægteskabslignende forhold med en mand, til indenrigs- og sundhedsministeren, og ministerens svar herpå

6

Spm. om gennemsnitsprisen for en insemination på det offentliges regning, til indenrigs- og sundhedsministeren

7

Spm. om, hvor mange inseminationer der blev foretaget på private klinikker i perioden 2000-2006 af kvinder, der ikke er gift eller lever i ægteskabslignende forhold med en mand, til indenrigs- og sundhedsministeren, og ministerens svar herpå