Dato:            3. marts 2007

Kontor:         Internationalt kt.

J.nr.:             2007-16200-67

Sagsbeh.:   IHO

Fil-navn:       L118 – svar SUU spm. 2

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 2 vedr. L 118 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 5. februar 2007

 

 

Spørgsmål 2:

”I lovforslagets bemærkninger er anført, at en typisk godtgørelse på 30.000 – 60.000 kr. dækker over en kortere forsinkelse i ventetiden, hvor skaden består i at patientens statistiske overlevelsesprognose er forringet, uden at der i øvrigt er skade. Vil ministeren klart oplyse, hvor lang tid en "kortere forsinkelse i ventetiden" er?”

 

Svar:

Jeg har fra Patientforsikringen modtaget følgende udtalelse om spørgsmålet, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Hvad der i relation til muligheden for at opnå erstatning er en ”kortere forsinkelse af ventetiden”, afhænger helt af, hvilken kræfttype der er tale om, hvilket stadie kræften befinder sig i, og hvor aggressiv den er.

 

Drejer det sig om en langsom voksende ikke aggressiv kræftknude, er flere måne­ders forsinkelse oftest uden betydning for patientens overlevelsesprognose. Om­vendt kan 1 måneds forsinkelse have væsentlig betydning for prognosen, hvis det drejer sig om en hurtigt voksende og aggressiv kræftform. Det vil afhænge af en konkret vurdering i hvert enkelt til­fælde.  Spørgsmålet henhører i sidste instans under domstolene.”