Dato:            3. marts 2007

Kontor:         Internationalt kt.

J.nr.:             2007-16200-67

Sagsbeh.:   IHO

Fil-navn:       L118 – svar SUU spm. 20

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 20 vedr. L 118 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 7. februar 2007

 

 

Spørgsmål 20:

”Er ministeren indstillet på efter en vedtagelse af lovforslaget, at give loven om patientforsikring et eftersyn, med henblik på en eventuel lovrevision?

 

Svar:

Lov om patientforsikring blev ændret så sent som i 2003, hvor patientforsikringsordningen blev udvidet til at omfatte privatpraktiserende autoriserede sundhedspersoner, vagtlæger, autoriserede sundhedspersoner ansat under de kommunale sundhedsordninger, sundhedspersoner og andet personale, der deltager i den præhospitale indsats, universiteternes tandlægeskoler samt private sygehuse. Endvidere blev skadesbegrebet udvidet, således at såvel psykiske som fysiske følger af en skade dækkes. Samtidig indførtes en oplysningspligt for autoriserede sundhedspersoner om erstatningsadgangen efter loven. Jeg henviser til lov nr. 430 af 10. juni 2003.

 

Folketinget har senest med vedtagelsen af den samlede lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet, jf. lov nr. 547 af 24. juni 2005, bekræftet indholdet af de herom fastlagte regler.

 

Da der i øvrigt ikke er påpeget særlige uhensigtsmæssigheder ved den fastlagte erstatningsordning, finder jeg ikke umiddelbart nogen anledning til allerede efter en vedtagelse af det foreliggende lovforslag at indlede forberedelser til en lovrevision. Det bemærkes i den forbindelse, at erstatningsansvarslovens regler om erstatning for personskade og tab af forsørger senest er revideret ved lov nr. 463 af 7. juni 2001, hvorved der skete en væsentlig generel forhøjelse af erstatningsniveauet og en række yderligere forbedringer af retsstillingen for de skadelidte, herunder skadelidte patienter.