Dato:            3. marts 2007

Kontor:         Internationalt kt.

J.nr.:             2007-16200-67

Sagsbeh.:   IHO

Fil-navn:       L118 – svar SUU spm. 28

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 28 vedr. L 118 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 7. februar 2007

 

 

Spørgsmål 28:

”Indebærer lovforslaget, at patienter også vil kunne få erstatning for udgifter, de har afholdt til behandling andetsteds som følge af den forsinkede sagsbehandling?”

 

Svar:

Jeg har fra Patientforsikringen modtaget følgende udtalelse om spørgsmålet, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Lovforslaget indebærer, at erstatningerne til patienterne fastsættes efter reglerne i erstatningsansvarsloven. Efter denne lovs § 1, kan erstatning kræves for ”helbre­delsesudgifter og andet tab som følge af skaden”. Erstatningskravet omfatter dog ikke enhver udgift til helbredelsesforanstaltninger, men der skal være tale om nødvendige foranstaltninger eller dog udgifter, som er afholdt med rimelig grund. Hvis f.eks. skadens følger kunne være behandlet adækvat på et offentligt sygehus uden nogen udgift for skadelidte, kan der ikke kræves erstatning for udgifter som følge af, at skadelidte i stedet vælger behandling på et privat sygehus eller lig­nende. Med denne begrænsning vil patienter også kunne få erstatning for udgifter, de har afholdt til behandling andetsteds som følge af den forsinkede behandling.”