Dato:            3. marts 2007

Kontor:         Internationalt kt.

J.nr.:             2007-16200-67

Sagsbeh.:   IHO

Fil-navn:       L118 – svar SUU spm. 32

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 32 vedr. L 118 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 7. februar 2007

 

Spørgsmål 32:

”Vil ministeren redegøre for, om psykiske skader i sig selv udløser erstatning? Og mener ministeren, at det er rimeligt, at psykiske skader alene ikke alene kan udløse en erstatning, hvis det er tilfældet?”

 

Svar:

Jeg har fra Patientforsikringen modtaget følgende udtalelse om spørgsmålet, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Ifølge patientforsikringslovens § 1, nu Lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet § 19, stk. 1, kan såvel fysiske som psykiske skader i sig selv danne grundlag for erstatning efter patientforsikringsordningen. Godtgørelse for det psykiske mén som følge af en forringelse af overlevelsesprognosen er et ek­sempel herpå.  Man kan også tænke sig, at en patient, som følge af en forsin­ket behandling, lider psykisk skade, således at vedkommende må søge psykiater eller psykolog eller afholde udgifter til nervemedicin.  Sådanne udgifter vil kunne dækkes efter patientforsikringsordningen. Patientforsikringen har dog ikke set ek­sempler herpå.”