Dato:            3. marts 2007

Kontor:         Internationalt kt.

J.nr.:             2007-16200-67

Sagsbeh.:   IHO

Fil-navn:       L118 – svar SUU spm. 35

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 35 vedr. L 118 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 7. februar 2007

 

Spørgsmål 35:

”Har ministeren overvejet hvorvidt alle de patienter, der potentielt har et erstatningskrav, er blevet kontaktet?”

 

Svar:

Sundhedsstyrelsen har oplyst, at styrelsen primo januar 2007 har sendt beklagelsesbreve til nulevende patienter, som ikke har fået en tilstrækkelig behandling af deres sag i Sundhedsstyrelsen, samt at styrelsen ikke har sendt beklagelsesbreve til pårørende til afdøde patienter.

 

Videre har styrelsen oplyst, at beklagelsesbrevene ikke indeholder oplysninger om muligheden for at søge erstatning, da lov om ændring af lov omklage og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet (L 118) på daværende tidspunkt ikke var vedtaget.

 

Styrelsen har desuden oplyst, at styrelsen efter Folketingets vedtagelse af L 118 særskilt skriftligt vil vejlede de berørte patienter og eventuelle efterladte til berørte patienter om udvidelsen af patientforsikringsordningens dækningsområde.

 

Jeg finder det tilfredsstillende, at styrelsen således allerede har været i kontakt med de patienter, som er blevet berørt af det svigt, som beklageligvis har fundet sted i Sundhedsstyrelsen, og at styrelsen yderligere vil vejlede de berørte patienter og efterladte efter lovens vedtagelse. Endvidere kan jeg oplyse, at der er afsat midler til informationstiltag i forbindelse med lovens vedtagelse, jf. min besvarelse af spørgsmål 38.