Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 

 

 

 

 

 

I forbindelse med behandlingen af (L 13) Forslag til Lov om ændring af lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt om Folkeuniversitetet (folkeoplysningsloven) (Fleksible tilrettelæggelsesformer) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 10. november 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 8:

”Hvornår vil ministeren sætte grænser mellem fag, der ud fra nye kriterier ikke er gråzonefag, og alment dannende fag, så det vil være overskueligt, hvilke fag der skal udbydes med fuld brugerbetaling, og hvilke fag der ikke skal?”

 

Svar:

Som det fremgår af mit svar på spørgsmål 7, finder jeg ikke anledning til at udarbejde nye tilskudskriterier for den folkeoplysende voksenundervisning.

 

Kommunalbestyrelsens støtte til den folkeoplysende voksenundervisning ydes, så den støtter alle fag og emner, der falder inden for lovens formålsbestemmelser. Kommunalbestyrelsen har imidlertid frihed til efter høring af folkeoplysningsudvalget at vurdere, hvad der i den enkelte kommune betragtes som folkeoplysningslovens kernefag og -emner og dermed også mulighed for gennem differentiering af tilskuddene hertil at støtte prioriterede emner og fag med større tilskud end andre områder. Kommunalbestyrelsen har således mulighed for, hvis den ønsker det, at reducere tilskuddet til de fag og emner, som den vurderer ikke ligger inden for folkeoplysningslovens kerneområder.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder