Folketingets Retsudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 2. april 2007

                                


Folketingets Retsudvalg har i skrivelse af 14. marts 2007 (ad L 133) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 29:

 

Spørgsmål nr. 29:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 11/3-07 fra Nanna Gersov, Kastrup, vedrørende L 133, jf. L 133 – bilag 28.”

 

Svar:

Nanna Gersovs anfører i sin henvendelse til Retsudvalget, at hun finder det positivt, at der er taget initiativ til at finde en løsning, således at en forælder, der har del i forældremyndigheden, får mulighed for at rejse til udlandet, selv om der er uenighed om forældremyn­digheden. 

 

Jeg har noteret mig Nanna Gersovs bemærkninger og kommentarer til min besvarelse af Retsudvalgets spørgsmål nr. 2, idet jeg kan henholde mig til besvarelsen af dette spørgsmål.

 

For en god ordens skyld kan jeg oplyse, at jeg fortsat har til hensigt at fremsætte et ændringsforslag til L 133, som vil gøre det muligt for statsforvaltningen at træffe afgørelse om, at også den af forældrene, der har barnet boende, vil kunne tage barnet med til udlandet i en kortere periode, selv om forældrene er uenige om forældremyndigheden. Dette kræver dog, at der i Retsudvalget er tilslutning hertil.

 

Som det fremgår af besvarelsen af spørgsmål nr. 2, har en samværsforælder, der har del i forældremyndigheden, allerede denne mulighed, når statsforvaltningen har fastsat samvær.

 

 

 

Carina Christensen

                                                                                                         

 /Charlotte Meibom