Tillægsbetænkning afgivet af Miljø- og Planlægningsudvalget den 24. maj 2007

Tillægsbetænkning

over

Forslag til lov om ændring af lov om planlægning

(Revision af detailhandelsbestemmelserne)

[af miljøministeren (Connie Hedegaard)]

 

1. Ændringsforslag

Dansk Folkepartis medlemmer af udvalget har stillet 1 ændringsforslag til lovforslaget.

2. Udvalgsarbejdet

Lovforslaget blev fremsat den 6. februar 2007 og var til 1. behandling den 22. februar 2007. Lovforslaget blev efter 1. behandling henvist til behandling i Miljø- og Planlægningsudvalget. Udvalget afgav betænkning den 16. maj 2007. Lovforslaget var til 2. behandling den 22. maj 2007, hvorefter det blev henvist til fornyet behandling i Miljø- og Planlægningsudvalget.

Møder

Udvalget har, efter lovforslaget blev henvist til fornyet udvalgsbehandling, behandlet dette i 2 møder.

Spørgsmål

Udvalget har under den fornyede udvalgsbehandling af lovforslaget stillet 2 spørgsmål til miljøministeren, som denne har besvaret.

3. Indstillinger

Et flertal i udvalget (V, S, KF, RV og SF) indstiller lovforslaget til vedtagelse i den affattelse, hvori det foreligger efter 2. behandling.

Et mindretal i udvalget (DF) indstiller lovforslaget til forkastelse. Mindretallet vil stemme for det stillede ændringsforslag.

Et andet mindretal i udvalget (EL og IA) indstiller lovforslaget til forkastelse. Mindretallet vil stemme imod det stillede ændringsforslag.

Siumut, Tjóðveldisflokkurin og Fólkaflokkurin var på tidspunktet for tillægsbetænkningens afgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang til at komme med indstillinger eller politiske udtalelser i tillægsbetænkningen.

En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt i tillægsbetænkningen.

4. Ændringsforslag med bemærkninger

Ændringsforslag

Af   et mindretal (DF):

Til § 1

   1) I den under nr. 2 foreslåede § 5 s indsættes som stk. 2:

»Stk. 2. Miljøministerens redegørelse, jf. stk. 1, skal afgives første gang i folketingsåret 2008-09. Redegørelsen skal i den forbindelse indeholde en vurdering af, om der er behov for revision af §§ 1 og 5 l-5 t.«

[Miljøministerens redegørelse til Folketinget skal afgives første gang i folketingsåret 2008-09 og indeholde en evaluering af detailhandelsreglerne]

Bemærkninger

Til nr. 1

Bestemmelsen fremrykker miljøministerens redegørelse til Folketinget om detailhandelsstrukturen til folketingsåret 2008-09. Samtidig skal redegørelsen indeholde en vurdering af, om der er behov for at revidere planlovens regler om detailhandel. Der lægges således op til, at det udvalg i Folketinget, der skal behandle miljøministerens redegørelse, evaluerer detailhandelsreglerne på dette tidspunkt.

  Erling Bonnesen (V) Â  Birgitte Josefsen (V) nfmd.  Lars Christian Lilleholt (V) Â  Inger Beinov Støjberg (V) Â  Eyvind Vesselbo (V) Â  Jørn Dohrmann (DF) Â  Walter Christophersen (DF) Â  Christian Wedell‑Neergaard (KF) fmd.  Helle Sjelle (KF) Â  Ole Vagn Christensen (S) Â  Torben Hansen (S) Â  Mette Gjerskov (S) Â  Martin Lidegaard (RV) Â  Johs. Poulsen (RV) Â  Steen Gade (SF) Â  Per Clausen (EL) Â  Sofia Rossen (IA) 

Siumut, Tjóðveldisflokkurin og Fólkaflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.

Folketingets sammensætning

 

Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)

51

 

Enhedslisten (EL)

6

Socialdemokratiet (S)

47

 

Siumut (SIU)

1

Dansk Folkeparti (DF)

22

 

Tjóðveldisflokkurin (TF)

1

Det Konservative Folkeparti (KF)

18

 

Fólkaflokkurin (FF)

1

Det Radikale Venstre (RV)

16

 

Inuit Ataqatigiit (IA)

1

Socialistisk Folkeparti (SF)

11

 

Uden for folketingsgrupperne (UFG)

4

 

+++Bilag+++Bilag 1

Oversigt over bilag vedrørende L 148 efter afgivelse af betænkning

Bilagsnr.

Titel

17

Betænkning afgivet den 16. maj 2007

18

1. udkast til tillægsbetænkning

19

2. udkast til tillægsbetænkning

 

Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 148 efter afgivelse af betænkning

Spm.nr.

Titel

40

Spm., om ministeren er indstillet på at gennemføre en evaluering af loven i 2008-09, til miljøministeren, og ministerens svar herpå

41

Spm. om teknisk bistand til udarbejdelse af et ændringsforslag, der gennemfører ønsket om en evaluering i 2008-09, til miljøministeren, og ministerens svar herpå