J.nr. SNS-101-00622

 

 

  

Den 11/4 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 14 ad L 148 - Forslag til lov om ændring af lov om planloven (Revision af detailhandelsbestemmelserne), stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål nr. 14

Vil ministeren tydeliggøre, at kommuner i lokalplaner stadig har mulighed for at fastsætte krav til butiksstørrelser, som er mindre end lovens maksimalgrænser?

 

Svar

I lovforslagets § 5q, stk. 1 står, at i ”bymidter, bydelscentre og aflastningsområder må der ikke fastsættes butiksstørrelser, der overstiger 3.500 m2 bruttoetageareal for dagligvarebutikker og 2.000 m2 for udvalgsvarebutikker”. I § 5q, stk. 3, står der tilsvarende, at ”Butiksstørrelsen [ ] for enkeltstående butikker til lokalområdets forsyning må ikke fastsættes til mere end 1.000 m2 bruttoetageareal”.

 

Det fremgår således allerede direkte af lovforslagets enkelte bestemmelser, at den angivne butiksstørrelse er den maksimalt tilladte størrelse. Det vurderes ikke, at der er yderligere behov for at præcisere, at kommunerne kan fastsætte butiksstørrelser, der er mindre end den maksimalt angivne størrelse.