J.nr. SNS-101-00622

 

 

  

Den 11. april 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 25 ad L 148 Forslag til lov om ændring af lov om planloven (Revision af detailhandelsbestemmelserne), stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål nr. 25

Ved at BAUHAUS’ koncept som det eneste på markedet begrænses af lovforslaget hindres en væsentlig aktørs ekspansionsplaner. Dette fører til mindre konkurrence og dermed højere priser på et marked, som i forvejen er præget af svag konkurrence, ligesom det indebærer et mindre vareudbud for den danske forbruger. Hvordan finder ministeren, at lovforslagets konsekvenser for BAUHAUS harmonerer med regeringens indsats i øvrigt for at styrke konkurrencen inden for byggebranchen?

 

Svar

Der er ikke med lovforslaget taget hensyn til enkelte butikskæder med særlige koncepter. Lovforslaget er udformet under hensyntagen til formålet med detailhandelsbestemmelserne, og lovforslaget fastsætter klare rammer, som er ens for alle.

 

Jeg har forstået, at Bauhaus udover at være detailhandler også er engroshandler. Engroshandel er ikke omfattet af planlovens bestemmelser om detailhandel. Bauhaus kan derfor som alle andre aktører på markedet placere større engrosvirksomheder, hvor dette er i overensstemmelse med den kommunale planlægning, og dermed indgå i konkurrencen med de andre leverandører til byggebranchen. Jeg ser derfor ikke manglende harmoni med regeringens indsats i øvrigt for at styrke konkurrencen inden for byggebranchen.