J.nr. SNS-101-00622

 

 

  

Den 11. april 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 27 ad L 148 Forslag til lov om ændring af lov om planloven (Revision af detailhandelsbestemmelserne), stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål nr. 27

Det fremgår af lovforslagets bemærkninger til § 5 n, stk. 2 at: ”begrundelsen for, at der i butikker, der alene forhandler tømmer eller byggematerialer, kan etableres et byggemarked er, at der er en så nær tilknytning til de varer, der forhandles fra et byggemarked, at det ikke vil være hensigtsmæssigt ud fra hverken en trafikal eller bymiljømæssig synsvinkel at kræve, at byggemarkeder skal opføres i bymidten eller de øvrige områder udlagt til butiksformål”. Vil ministeren redegøre nærmere for, hvorfor et byggemarked på den baggrund ikke indgår i kategorien over særlig pladskrævende varegrupper?

 

Svar

Der henvises til svaret på spørgsmål 24, hvoraf det fremgår, at jeg vil fremsætte et ændringsforslag, som tydeliggør, at der i en butik, der forhandler tømmer og byggematerialer, kan etableres et særligt afsnit med varer, der ikke er særlig pladskrævende, men som anvendes i forbindelse med tømmer- og byggematerialer. Ordet ”byggemarked” vil herefter udgå af § 5 n, stk. 2.

 

Det tydeliggøres dermed, at de varer, der kan sælges fra det særlige afsnit i butikken, tidligere benævnt byggemarked, ikke indgår i kategorien af særlig pladskrævende varegrupper, da de ikke er særlig pladskrævende.