J.nr. SNS-101-00622

 

 

  

Den 11. april 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 29 ad L 148 Forslag til lov om ændring af lov om planloven (Revision af detailhandelsbestemmelserne), stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål nr. 29

Har ministeren overvejet, hvordan det kan undgås, at håndhævelsen af de foreslåede størrelseskrav til etablering af byggemarkeder i sidste ende vil indebære en uensartet fortolkning fra kommune til kommune, og at denne usikkerhed på ny vil medføre retssager på detailhandelsområdet?

     

 

Svar

Reglerne om et særligt afsnit med ikke særlig pladskrævende varer i en butik, der forhandler tømmer- og byggematerialer (jf. svaret på spørgsmål 24) er i lovforslaget søgt angivet klart og entydigt for blandt andet at sikre, at reglerne administreres ens i de enkelte kommuner.

 

Der er således en fast m2-grænse, ligesom det i bemærkningerne fremgår klart, hvilke typer af varegrupper der er omfattet af de forskellige butikstyper.

 

Hermed skulle risikoen for fortolkningstvivl i kommunernes administration af reglerne være minimeret.

 

I den vejledning som Miljøministeriet vil udsende efter lovforslagets vedtagelse, vil de forskellige kategorier blive uddybet nærmere.