J.nr. SNS-101-00622

 

 

  

Den 11/4 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 6 ad L 148 Forslag til lov om ændring af lov om planloven (Revision af detailhandelsbestemmelserne), stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål nr. 6

Kan ministeren bekræfte, at lovforslaget ikke indebærer indskrænkninger i allerede eksisterende centre i bymidten i byer med under 40.000 indbyggere, hvor der allerede findes et center i bymidten, som eksempelvis i Slagelse?

 

Svar

Lovforslaget omfatter kun planlægning for fremtidigt byggeri. Eksisterende butikker bliver således ikke berørt.

 

Kommunerne har kompetence til selv at fastlægge planlægningen for bymidterne under overholdelse af loven. Dette gælder alle byer også byer under 40.000 indbyggere. Der sker ingen indskrænkning i denne kompetence, bortset fra at kommunerne ved eventuelle udvidelser af bymidtens afgrænsning skal tage udgangspunkt i en statistisk begrundet afgrænsning af bymidten. Kommunerne har således kompetence til at fastlægge den samlede ramme for nybyggeri eller omdannelse til butiksformål. Der skelnes i denne sammenhæng ikke mellem egentlig overdækkede butikscentre og butikker i åbne butiksstrøg.