Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 17. april 2007 stillet følgende spørgsmål nr. 5 (L 149 - bilag 6), som hermed besvares.

 

 

Spørgsmål nr. 5:

” Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 17. april 2007 fra Landsforeningen Af nuværende og tidligere Psykiatribrugere, jf. L 149 - bilag 6.”

 

 

Endeligt svar:

Det er aftalt med satspuljepartierne, at der iværksættes et forsøg med bevilling af sociale mentorer til personer, der har en midlertidig sindslidelse.

 

Det beror på, at Landsforeningen Af nuværende og tidligere Psykiatribrugere (LAP) har gjort opmærksom på, at personer, der har en midlertidig sindslidelse har behov for forskellige typer af støtte. Det drejer sig blandt andet om støtte til udførelsen af arbejdsfunktioner i svære perioder og funktioner, der har en mere social karakter, såsom hjælp til stabilitet og fremmøde i forhold til et job.

 

Forsøget tager udgangspunkt i regeringsinitiativet med sociale mentorer. Det aftalte forsøg med sociale mentorer giver mulighed for støtte, der både relaterer sig til sociale og personlige forhold i hverdagen og relaterer sig til arbejdsmæssige forhold, hvor et forsøg med personlig assistanceordning alene ville relatere sig til arbejdsmæssige forhold. Forsøget giver dermed mulighed for at afklare de mere socialt rettede aspekter af støttebehovet hos målgruppen.

 

Forsøget skal på den vis også være med til at afklare behovet for ordningen i forhold til de eksisterende ordninger inden for både Beskæftigelses- og Socialministeriets områder. Det gælder f.eks. mentorer i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og støtte- og kontaktpersonordningen i serviceloven.

 


Jeg mener derfor, at de behov, som LAP efterspørger for personer med midlertidige sindslidelser, imødekommes med iværksættelsen af det aftalte forsøg.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen