Ændringsforslag

 til

 Lov om ændring af konkurrenceloven, retsplejeloven, lov om indhentning af tilbud i bygge- og anlægssektoren og lov om Klagenævnet for Udbud (Styrket indsats mod karteller, forbedrede kontrol- og efterforskningsinstrumenter og mere konkurrence om offentlige ydelser)

 

Af økonomi- og erhvervsministeren, tiltrådt af…..

 

Til § 1

 

1) Efter nr. 2 indsættes som nyt nummer:

 

»01. I § 13, stk. 1, ændres »§ 18, stk. 7, 2. pkt.« til: »§ 18, stk. 8, 2. pkt.«

[Konsekvensrettelse]

 

2) I den under nr. 6 foreslåede affattelse af § 18, stk. 4, 2. pkt., indsættes efter »virksomhedens« ordene: »eller sammenslutningens«.

[Tilpasning af sprogbrugen i bestemmelsen]

 

3) I den under nr. 8 foreslåede affattelse af § 23 a, stk. 1, ændres »opnår tiltalefrafald« til: »opnår efter ansøgning tiltalefrafald«.

[Tydeliggørelse]

 

Til § 4

 

4) Nr. 3 affattes således:

»3. Efter § 6 indsættes:

   »§ 6 a. Når en klager begærer opsættende virkning i en sag vedrørende udbud, hvor ordregiver er forpligtet til at undlade at indgå kontrakt i en vis periode (standstill), og klagen indgives inden for denne periode, underretter Klagenævnet ordregiver om, at kontrakten ikke må underskrives, før beslutning i henhold til § 6, stk. 2, er truffet.

   Stk. 2. Klagenævnet skal inden udløbet af 10 arbejdsdage underrette ordregiver om sin beslutning i henhold til § 6, stk. 2. Denne frist regnes fra Klagenævnets afsendelse af underretning efter stk. 1.

   Stk. 3. Underretning efter stk. 1 og 2 skal ske omgående og ved brug af hurtigst mulige kommunikationsmiddel.«

[Præcisering af standstill-ordningen]

 

 

Bemærkninger

 

 

Til nr. 1

Der er tale om en konsekvensrettelse, således at der i den gældende § 13 henvises til det korrekte stk.

 

Til nr. 2

Den foreslåede ændring er en konsekvensrettelse, således at sprogbrugen i den foreslåede § 18, stk. 4, bringes i overensstemmelse med sprogbrugen i den gældende § 18. Spejlet materiale vil således skulle forsegles, når Konkurrencestyrelsen forlader enten virksomhedens eller sammenslutningens lokaliteter.

 

Til nr. 3

Med forslaget lettes læsningen af den foreslåede § 23 a, stk. 1. Der er ikke tale om nogen materiel ændring.

 

Til nr. 4

Med ændringen præciseres det, at bestemmelsen vedrører de tilfælde, hvor en ordregiver efter udbudsreglerne er forpligtet til at udskyde indgåelsen af kontrakt i en vis periode, således at forbigåede tilbudsgivere har mulighed for at indgive klage til Klagenævnet for Udbud. Ordregiverens forpligtelse følger af den såkaldte standstill-ordning, der er indført med bekendtgørelse nr. 588 af 12. juni 2006 om ændring af bekendtgørelse om fremgangsmåderne ved indgåelse af offentlige vareindkøbskontrakter, offentlige tjenesteydelseskontrakter og offentlige bygge- og anlægskontrakter (samtidig underretning af samtlige ansøgere og tilbudsgivere mv.).