Ændringsforslag

til

Forslag til lov om ændring af lov om menighedsråd, lov om valg til menighedsråd og lov om folkekirkens økonomi (L 160)

 

Af kirkeministeren.

 

Til titlen

 

1) I titlen ændres ”og lov om folkekirkens økonomi” til: ”, lov om folkekirkens økonomi og lov om udnævnelse af biskopper og om stiftsbåndsløsning”

[Korrektion af lovforslagets titel]

 

Ny paragraf

 

2) Efter § 3 indsættes som ny paragraf:

Ӥ 01

I lov om udnævnelse af biskopper og om stiftsbåndsløsning, jf. lovbekendtgørelse nr. 3 af 3. januar 2007, foretages følgende ændring:

1. I § 3, stk. 2, ændres ”6” til: ”5”.”

[Konsekvensrettelse]

 

Til § 4

3) I stk. 3 indsættes efter ”, som affattet ved denne lovs § 1, nr. 3-4,” : ”og § 3 stk. 2 i lov om udnævnelse af biskopper og om stiftsbåndsløsning, som affattet ved denne lovs § 01,”

[Konsekvensrettelse]

Bemærkninger

 

Til nr. 1

 

Med ændringsforslagets nr. 1 tilføjes titlen ”lov om udnævnelse af biskopper og om stiftsbåndsløsning” som følge af ændringsforslagets nr. 2.

 

Til nr. 2

 

Med ændringsforslagets nr. 2 foretages ændring af § 3, stk. 2, i lov om udnævnelse af biskopper og om stiftsbåndsløsning for at opretholde ligevægten mellem antallet af valgte menighedsrådsmedlemmer og antallet af repræsentanter for valgmenigheder i stiftet, som har stemmeret i forbindelse med valg af biskop. Da antallet af stemmeberettigede repræsentanter for valgmenigheder i stiftet følger opgørelsesmåden for antallet af valgte menighedsrådsmedlemmer, der ændres med lovforslagets § 1, nr. 4, er der således alene tale om en konsekvensrettelse.

Til nr. 3

Med ændringsforslagets nr. 3 foretages ændring af lovforslagets ikrafttrædelsesbestemmelse, således at ændringsforslagets nr. 2 træder i kraft på samme tid og med samme virkning som lovforslagets § 1, nr. 4.