J.nr. SNS-701-00015

 

 

  

Den 11/4 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 10  ad L 161 - forslag til lov om ændring af lov om råstoffer (Ophævelse af fartøjsgodkendelse og modernisering af efterforsknings- og indvindingstilladelser på havet m.v.) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 10    

Vil ministeren vurdere, om det er nødvendigt med en lovændring, og om de formål, der ønskes opnået ved lovændringen, i stedet kan gennemføres ved ændringer i administrativ praksis?

 

 

Svar

Som det fremgår af lovforslagets bemærkninger, har dette til formål at sikre en fortsat forsyning af havindvundne råstoffer til landbaserede formål og at fjerne begrænsninger for fri konkurrence ved udførelse af indvindingsopgaver på havet.

 

Den gældende lov har i praksis bremset for udlægning af nye indvindingsområder, fordi lovens tilladelsessystem har indbygget elementer, som begrænser virksomhedernes muligheder for at udvide deres aktiviteter.

 

Desuden er det både Konkurrencerådets og EU-kommissionens opfattelse, at de gældende regler om fartøjsgodkendelse er konkurrenceforvridende.

 

Hverken for så vidt angår tilladelsessystemet eller fartøjsgodkendelsesordningen er det muligt at opnå lovforslagets formål ved at ændre administrativ praksis.