J.nr. SNS-701-00015

 

 

  

Den 11/4 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 11 ad L 161 - forslag til lov om ændring af lov om råstoffer (Ophævelse af fartøjsgodkendelse og modernisering af efterforsknings- og indvindingstilladelser på havet m.v.) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 11

Vil ministeren oplyse, hvilke undersøgelser der er foretaget for at sikre, at lovforslaget ikke indebærer ekspropriation og dermed erstatningspligt for staten i henhold til Grundlovens § 73?

 

Svar

Text Box: ./.I vedlagte svar af 9. november 2005 på Konkurrencerådets anbefaling om ophævelse af fartøjsgodkendelsesordningen redegjorde jeg for de lovgivningsmæssige initiativer, som rådets anbefaling efter Miljøministeriets vurdering gav anledning til - under forbehold af en undersøgelse af spørgsmålet om, hvorvidt forslagene kunne udløse erstatning efter grundlovens § 73.

 

I den forbindelse og som led i det lovforberedende arbejde er mit svar af 9. november 2005 til Konkurrencerådet blevet forelagt Justitsministeriet for så vidt angår spørgsmålet om, hvorvidt indehavere af fartøjsgodkendelser efter råstoflovens § 19 vil have krav på erstatning efter grundlovens § 73 om ekspropriation. Justitsministeriets udtalelse i den anledning fremgår af høringsnotatet samt lovforslagets bemærkninger, punkt 8.