J.nr. SNS-701-00015

 

 

  

Den 11/4 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 15 ad L 161 - forslag til lov om ændring af lov om råstoffer (Ophævelse af fartøjsgodkendelse og modernisering af efterforsknings- og indvindingstilladelser på havet m.v.) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 15

Vil ministeren oplyse, hvorfor bestemmelsen i § 2, stk. 3 foreslås at omfatte indvindingstilladelser, der er ”givet på baggrund af en efterforskningstilladelse”, herunder om reglen ikke bør gælde for alle tilladelser, der er givet, uanset om det er eller ikke er på baggrund af en efterforskningstilladelse?

 

Svar

Som det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, så er baggrunden for bestemmelsen, at Miljøministeriet i perioden op til lovforslagets fremsættelse i Folketinget har meddelt tilladelser tidsbegrænset til 3 år for at sikre forsyningen, mens lovforslaget behandles og frem til et nyt tilladelsessystem kan få fuld virkning. Formålet er, at der i alle indvindingstilladelser senest efter 1. januar 2010 vil kunne stilles vilkår om betaling af vederlag til staten.

 

Enkelte af disse tilladelser bygger på en virksomheds betydelige investering i efterforskning og miljøundersøgelser. For at sikre disse virksomheder en rimelig afskrivningshorisont for deres investering i efterforskning og miljøundersøgelser er det i tilladelsen tilkendegivet, at tilladelsen vil kunne blive forlænget.

 

Overgangsreglen omfatter derfor ikke de mange såkaldte ”konverteringstilladelser”, hvor virksomhederne alene har afholdt begrænsede udgifter til en miljøredegørelse.