J.nr. SNS-701-00015

 

 

  

Den 11/4 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 18 ad L 161 - forslag til lov om ændring af lov om råstoffer (Ophævelse af fartøjsgodkendelse og modernisering af efterforsknings- og indvindingstilladelser på havet m.v.) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 18

Vil ministeren overveje, om det er hensigtsmæssigt at basere de fremtidige indvindingstilladelser på udbud af eneret, og om det var en bedre løsning kun at lade sømaterialer blive indvundet i områder, der er udlagt af staten?

 

 

Svar

Det er min opfattelse, at udlægning af nye områder bedst sker ved erhvervets egen indsats, fordi det er den enkelte råstofvirksomhed, der har den største interesse i at efterforske råstofressourcer, der i kvalitet, mængde og tilgængelighed kan leve op til de krav, som virksomheden og dens kunder måtte stille.

 

Udbud indebærer en række fordele:

 

De statslige indvindingsområder vil i en årrække bidrage til, at virksomhederne i en årrække har valgfrihed mellem indvinding i de indvindingsområder, som erhvervet selv har efterforsket og fået udlagt og indvinding i de statslige områder. Det øger virksomhedernes forsyningsfleksibilitet og giver virksomhederne tid til at efterforske og få udlagt egne indvindingsområder.