J.nr. SNS-701-00015

 

 

  

Den 11/4 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 20 ad L 161 - forslag til lov om ændring af lov om råstoffer (Ophævelse af fartøjsgodkendelse og modernisering af efterforsknings- og indvindingstilladelser på havet m.v.) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 20

Vil ministeren oplyse, hvorvidt de statslige indvindingsområder vil modsvare de såkaldte ”overgangsområder”, jf. bekendtgørelse nr. 1078 af 10. december 1996, herunder om der vil blive indført geografiske indskrænkninger i områdernes størrelse, i de mængder der må indvindes i områderne og i den tid, hvor områderne udlægges?

 

Svar

Som det fremgår af lovforslagets bemærkninger vil hovedparten af de kommende statslige indvindingsområder komme til at bestå af de tidligere såkaldte konverteringsområder (tidligere overgangsområder), og udgangspunktet for den indvinding, der kan ske fra disse områder, vil i første omgang være den konverteringsmængde, der blev lagt til grund for konverteringstilladelserne. Når denne mængde er opbrugt, vil der blive taget stilling til, om områderne skal genudlægges, udvides eller om området skal sendes i udbud.

 

En tilladelse til indvinding i de statslige områder giver kun sikkerhed for adgang til indvinding indtil den udlagte indvindingsmængde er opbrugt.