J.nr. SNS-701-00015

 

 

  

Den 14. september 2007

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 57 ad L 161 – forslag til lov om ændring af lov om råstoffer (Ophævelse af fartøjsgodkendelse og modernisering af efterforsknings- og indvindingstilladelser på havet m.v.) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 57

Vil ministeren endvidere oplyse, hvordan samarbejdet med branchen kan etableres for at sikre en råstoflov, der på en miljømæssig fornuftig måde dækker hele landets råstofbehov fra havet og endvidere tager højde for dansk beskæftigelse samt de omfattende investeringer, som firmaerne har foretaget i skibe?           

 

 

Svar

Miljøministeriet har igennem det sidste halvandet års tid afholdt mange møder med branchens organisationer om ændringen af råstofloven, herunder deltaget i Foreningen af Danske Ral- og Sandsugeres årsmøde, deltaget i bestyrelsesmøder, afholdt flere møder for hele branchen samt haft møder om lovforslaget med flere af branchens virksomheder, herunder både de største virksomheder i branchen og repræsentanter for de virksomheder, som føler sig ramt af de nuværende konkurrencebegrænsende regler.

 

Mange af brancheorganisationernes og virksomhedernes ønsker til ændringen af råstofloven er indarbejdet i regeringens lovforslag, der efter min opfattelse på en fornuftig måde vil bidrage til at dække landets behov for råstoffer på en miljømæssig fornuftig måde, og som med respekt for EU-traktaten også skaber gode rammer for de danske virksomheders investeringer og beskæftigelse.

 

Miljøministeriet vil fremover på tilsvarende måde inddrage branchen i eventuelle overvejelser om ændringer af råstofloven.