Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 18. april 2007

                                

Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af 29. marts 2007 (ad L 170) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 2:

 

Spørgsmål nr. 2:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 23. marts 2007 fra Daginstitutioners Lands-Organisation, jf. L 170 - bilag 4.”

 

Svar:

Det fremgår ikke af henvendelsen fra DLO, hvilke negative konsekvenser og uhensigtsmæssigheder, der ønskes kommenteret. Det er derfor ikke muligt for mig at kommentere henvendelsen.

 

Jeg kan dog oplyse, at ministeriet inden for kort tid igangsætter en undersøgelse af de selvejende daginstitutioners rammebetingelser sammenlignet med andre typer af offentlige og private dagtilbud. 

 

Formålet med undersøgelsen er at få belyst, hvordan dagtilbudsområdet er organiseret med henblik på en vurdering af, hvordan forholdene er for kommunale og private leverandører af dagtilbud. Undersøgelsen skal centreres om forholdene for selvejende daginstitutioner, således at de selvejende daginstitutioners vilkår og rammebetingelser sættes i forhold til andre former for kommunale og private dagtilbud samt i forhold til strukturen og vilkårene i andre relevante nordiske lande.

 

 

 

Carina Christensen

 

                                                                                                           /Charlotte Meibom