n

Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 18. april 2007

                                


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af 2. april 2007 (ad L 170) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 20:

 

Spørgsmål nr. 20:

”Ministeren bedes redegøre for, hvorfor ”forslag til ressortomlægning, ensretning og flytninger af områder” falder uden for rammerne af lovforslaget, som det fremgår af ministerens afvisning i høringsnotatet af at samle særlige dagtilbud, SFO-området samt alle klubtilbud i dagtilbudsloven, jf. SOU L 170 – Bilag 1?”

 

Svar:

Når bestemmelserne om de almene dag-, fritids- og klubtilbud bliver samlet i en lov, er det fordi, der er fælles elementer for børn i dagtilbud, fritidshjem og klubtilbud. Dette betyder selvfølgelig samtidig, at disse tilbud skal ses i sammenhæng med øvrige tilbud til børn og unge herunder eksempelvis særlige dag- og klubtilbud.

 

Det er hensigten med lovforslaget, at det skal bidrage til inkluderende pædagogik, der favner hele børnegruppen, der er optaget i de almene dagtilbud. I den udstrækning det er muligt skal børn og unge med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse fortsat kunne rummes i de almindelige tilbud med den nødvendige støtte.

 

Som svar på spørgsmålet kan jeg i øvrigt henvise til mit svar på Socialudvalgets spørgsmål nr. 1 ad L 170.

 

Herudover kan jeg oplyse, at ressortomlægninger ikke følger af almindelig lovgivning, men besluttes suverænt af statsministeren.

 

 

 

Carina Christensen

                                                                                  

  /Charlotte Meibom