Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 20. april 2007

                                


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af 2. april 2007 (ad L 170) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 29:

 

Spørgsmål nr. 29:

”Ministeren bedes begrunde, hvorfor distrikts- og områdeledere og deres ansvar for opgaverne ikke er beskrevet i selve lovteksten, på samme måde som opdelingen af ansvaret for opgaverne mellem kommunalbestyrelse, forældrebestyrelse og den enkelte leder af dagtilbuddet er beskrevet. ”

 

Svar:

Det er op til den enkelte kommunalbestyrelse at organisere ledelsen og opgavevaretagelsen i det enkelte dagtilbud. Lovforslaget giver mulighed for, at dele af den pædagogiske og administrative ledelse også kan varetages af eksempelvis område- og distriktsledere m.v.

 

Lovforslaget fastsætter og beskriver en ramme for område- og distriktsledelse inden for hvilken, kommunalbestyrelsen kan vurdere, hvor varetagelsen af de enkelte opgaver mest hensigtsmæssigt placeres i forhold til opgavens karakter.

 

Det betyder, at det dermed også er den enkelte kommunalbestyrelse, der under hensyn til opgavernes karakter vurderer, hvilke dele af den pædagogiske ledelse, der varetages af distrikts- og områdeledere m.v.

 

Der henvises i øvrigt til mit svar på spørgsmål 26 ad L 170.

 

 

 

Carina Christensen

                                                                                                   

 

     /Charlotte Meibom