Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 18. april 2007

                                


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af  2. april 2007 (ad L 170) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 30:

 

Spørgsmål nr. 30:

”Hvordan vil ministeren sikre, at kommunalbestyrelsen besidder den nødvendige pædagogiske viden og kompetence i relation til vurdering af de pædagogiske læreplaner?”

 

Svar:

For at styrke den pædagogiske indsats er det foreslået, at ansvaret for at udarbejde evalueringen af de pædagogiske læreplaner flyttes fra forældrebestyrelsen til lederen af det enkelte dagtilbud. Dette med henblik på, at der bliver taget kvalificeret hånd om evalueringerne af sagkyndigt personale.

 

Kommunalbestyrelsen forpligtes med lovforslaget til at drøfte resultaterne af evalueringerne af de pædagogiske læreplaner. Det er min opfattelse, at det er centralt, at kommunalbestyrelsen inddrages i forhold til at sikre, at der tages hånd om opfølgningen på evalueringerne.

 

Med lovforslaget er der afsat 40 mio. kr. til en styrket pædagogisk indsats, der blandt skal benyttes til kommunalbestyrelsens opfølgning på evalueringerne af de pædagogiske læreplaner.

 

Jeg kan i øvrigt henvise til mit svar på spørgsmål 31 ad L 170.

 

 

 

Carina Christensen

                                                                                                       

 

 /Charlotte Meibom