Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 20. april 2007

                                


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af  2. april 2007 (ad L 170 ) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 40:

 

Spørgsmål nr. 40:

”Ministeren bedes redegøre for, hvad formålet er med den øgede skriftlighed, som institutioner, kommunalbestyrelse m.v. forpligtes til at udføre og hvordan ministeren vil sikre, at det ikke fører til spildtid, gættekonkurrencer og ukonstruktiv regnskabspligt, men derimod fremmer det lokale professionelle arbejde.”

 

Svar:

Formålet med lovforslaget er at samle bestemmelserne vedrørende tilbud til børn og unge i én selvstændig lov samt at modernisere loven, så lovforslaget bidrager til at sikre og udvikle kvaliteten i tilbuddene. Lovforslaget indeholder dels en videreførelse af eksisterende bestemmelser i serviceloven, dels forslag til nye bestemmelser til kvalitets- og serviceforbedringer.

 

Det fremgår ikke klart af spørgsmålet, hvilke tiltag i lovforslaget, der menes at medføre øget skriftlighed. Jeg kan dog oplyse, at kommunerne gennem DUT forhandlingerne bliver kompenseret for de administrative udgifter, som følger af dagtilbudsloven.

 

Jeg kan også oplyse, at jeg generelt er af den opfattelse, at skriftlighed i relation til f.eks. pædagogiske læreplaner og børnemiljøvurderinger og formidlingen af disse bidrager til en øget bevidstgørelse i forhold til løsning af opgaverne.

 

 

 

Carina Christensen

                                                                                                      

 

  /Charlotte Meibom