Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 20. april 2007

                                


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af 2. april 2007 (ad L 170) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 50:

 

Spørgsmål nr. 50:

”Ministeren bedes redegøre for, om det er børnene eller det pædagogiske miljø, der skal evalueres, jf. lovforslagets bestemmelser om evaluering.”

 

Svar:

Det er fastlagt, at Danmarks Evalueringsinstitut blandt andet skal evaluere arbejdet med sprogvurderingerne, jf. lovforslagets § 11. Evalueringsinstituttet skal blandt andet evaluere, hvilke metoder der benyttes, inddragelsen af forældrene og erfaringer med børns sprogudvikling.

 

En anden evaluering, som Danmarks Evalueringsinstitut skal forestå, er evalueringen af de projekter, regeringen har igangsat som led i udmøntningen af de 2 mia. kr. til en forbedret kvalitet i dagtilbud.  Evalueringen skal beskrive og formidle de gode erfaringer, der er i kommunerne fra projekterne.

 

En tredje opgave er at understøtte dagtilbuddenes arbejde med de pædagogiske læreplaner. Der skal udvikles redskaber, der gør tilbuddene i stand til at opstille meningsfulde læringsmål og vurdere den pædagogiske praksis i forhold til børns udvikling af kompetencer.

 

Det er således ikke børnene, som skal evalueres, men metoder, grad af implementering og særskilte projekter m.v. i dagtilbuddene.  

 

 

Carina Christensen

                                                                                              

 

         /Charlotte Meibom