Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 20. april 2007

                                


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af  2. april 2007 (ad L 170) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 54:

 

Spørgsmål nr. 54:

”Ministeren bedes redegøre for, hvordan man kan inddrage børns perspektiv i børnemiljøvurderinger, hvilken status børns perspektiver skal have og hvilke ressourcer, der er knyttet til at udvikle denne dimension i børnemiljøvurderingen.”

 

Svar:

Lovforslagets bestemmelser om børnemiljøvurdering i dagtilbud er en videreførelse af lov nr. 485 af 7. juni 2006. Som det fremgår af § 12 stk. 2 i lovforslaget, skal børnemiljøet vurderes i et børneperspektivet, således at børnemiljøet ses med børnenes øjne, og deres oplevelser af børnemiljøet skal inddrages i udarbejdelsen af børnemiljøvurderingen.

 

Det er min opfattelse, at valg af metode i relation til inddragelse af børneperspektivet i børnemiljøvurderingen skal tilrettelægges lokalt. Det er således op til den enkelte kommune at tilrettelægge udarbejdelsen af børnemiljøvurderingen, så børnenes perspektiv inddrages i processen.

 

Endeligt kan jeg oplyse, at kommunerne i forbindelse med vedtagelsen af lov nr. 485 af 7. juni 2006 er blevet kompenseret for de administrative udgifter, der er forbundet med at

indføre børnemiljøvurderinger.

 

 

 

Carina Christensen

                                                                                                 

 

       /Charlotte Meibom