Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 20. april 2007

                                


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af 30. marts 2007 (ad L 170) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 6:

 

Spørgsmål nr. 6:

”Ministeren bedes redegøre for, hvordan hun forestiller sig, at der skal føres tilsyn med om dagtilbuddene lever op til at opdrage alle børn til ”samhørighed med og integration i det danske samfund”, herunder om der skal være en test af i hvilket omfang børnene føler samhørighed, f.eks. om de udtrykker glæde ved at se Dannebrogsflag og billeder af statsminister, dronning og andre ledende personligheder, eller om det er læreplanerne, der skal indeholde elementer af, at opdrage børnene til ”samhørighed med og integration i det danske samfund”.”

 

Svar:

Det fremgår af lovforslagets § 5, at kommunalbestyrelsen skal føre tilsyn med indholdet af tilbuddene og den måde, hvorpå opgaverne udføres, herunder de mål og rammer, der er fastsat efter § 3.

 

Lovforslaget udvider ikke de eksisterende forpligtelser for kommunalbestyrelsen til at føre tilsyn med dagtilbuddenes indhold og den måde, hvorpå opgaverne udføres, ligesom kommunalbestyrelsen fortsat selv tilrettelægger tilsynets udførelse.

 

Der lægges således ikke op til, at børn skal testes i samhørighed med dannebrog, statsministeren mv. Jeg kan i øvrigt henvise til mit svar på spørgsmål 5 ad L 170.

 

 

Carina Christensen

                                                                                                     

 

 /Charlotte Meibom