Til lovforslag nr. L 171

 

 

Æ n d r i n g s f o r s l a g

 

 

Af undervisningsministeren, tiltrådt af……

 

 

Til titlen

 

1) Lovforslagets titel affattes således:

”Forslag til lov om ændring af lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv og forskellige andre love og om ophævelse af lov om brobygningsforløb til ungdomsuddannelserne. (Tidlig vejledning i folkeskolen, mentorordning, brobygning og forøget opsøgende vejledning m.v.)”

[Redaktionel ændring]

 

 

Til § 1

 

2) I § 1, nr. 13, tilføjes som 2. punktum i det foreslåede § 10 d, stk. 4: ”Denne brobygning eller kombination af brobygning og ulønnet praktik kan have en varighed af højst 4 uger.”

[Lovteknisk ændring]

 

Til § 2

 

3) I § 2, udgår nr. 4 og nr. 7.

[Lovteknisk ændring]

 

Til § 5

 

4) I § 5, nr. 1, ændres i det foreslåede § 21, stk. 1 ”ungdomsskoler” til: ”ungdomshøjskoler”.

[Lovteknisk ændring]

 

Bemærkninger

 

Til nr. 1

Der er tale om en redaktionel ændring, idet ophævelsen af lov om brobygningsforløb til ungdomsuddannelserne er indsat i titlen.

 

Til nr. 2

Der er tale om en lovteknisk ændring. Begrænsningen på 4 uger for den frivillige brobygning skal efter aftalen om 10. klasse af 2. november 2006 gælde for alle skoleformer. Begrænsningen foreslås derfor tillige indsat i det foreslåede § 10 d, stk. 4, der vedrører andre skoleformer.

 

Til nr. 3

Der er tale om en lovteknisk ændring. Det foreslås, at lovforslagets § 2, nr. 4 og 7, udgår. Lovforslagets § 2, nr. 4 og 7, indeholder konsekvensrettelser som følge af ændringer i folkeskoleloven, der forventes gennemført med vedtagelsen af L 172 fremsat den 28. februar 2007 om ændring af lov om folkeskolen og forskellige andre love (10. klasse målrettes elever, som har behov for yderligere faglig kvalificering og uddannelsesafklaring for at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse).

 

Det er derfor af lovtekniske årsager mest hensigtsmæssigt, at disse bestemmelser udgår af lovforslaget og i stedet indsættes i det nævnte lovforslag om ændring af folkeskoleloven m.v. Der vil blive fremsat særskilt ændringsforslag vedrørende L 172. 

 

Til nr. 4

Der er tale om en redaktionel ændring.

Â