ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

8. maj 2007

 

Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 25 af 7. maj 2007 fra Folketingets Boligudvalg vedrørende forslaget til lov om ændring af byggeloven, lov om almene boliger m.v. og lov om bygnings- og boligregistrering. (Byggeskadeforsikring) (L 177).

 

 

Spørgsmål :

Jævnfør svaret på spørgsmål 4 bedes det nærmere oplyst, hvad der i sidste afsnit af svaret menes med ”at fjerne skimmelsvamp i nødvendigt omfang”.

 

Svar:

Som det fremgår at svaret på spørgsmål 4, dækker byggeskadeforsikringen væsentlige byggeskader, der har deres årsag i forhold ved opførelsen af byggeriet. Sundhedsskadelig forekomst af skimmelsvampe, der skyldes forhold ved opførelsen af byggeriet, vil være omfattet af forsikringen.

 

Det fremgår endvidere af svaret på spørgsmål 4, at begyndende vækst af skimmelsvamp er tegn på en uønsket fugt, som kan udvikle sig til et egentligt sundhedsproblem. Når der opstår fugt i en bolig, kan det have sin årsag i en byggeskade, fx ved brug af fugtige gipsplader. I disse tilfælde vil byggeskadeforsikringen dække både udgifter til ændring af den fejlkonstruktion, som medfører fugten, og udgifter til at fjerne skimmelsvampe i nødvendigt omfang. Der vil endvidere blive fastsat regler om, at byggeskadeforsikringen skal dække nødvendige genhusningsudgifter.

 

Det er hensigten, at forsikringen skal dække i de tilfælde, hvor der er synlig forekomst af skimmelsvampe, der kan være sundhedsfarlige, og som skyldes forhold ved opførelsen af byggeriet. Forsikringen vil dække, at materialet som skimmelsvampen sidder på, bliver fjernet eller renset. Skader med mindre områder af synlige skimmelsvampe op til nogle håndfladers størrelse vil som udgangspunkt ikke være dækningsberettigede. Disse skader vil normalt kunne udbedres ved afrensning og forbedret udluftning.

 

Den præcise afgrænsning af de dækningsberettigede byggeskader vil blive fastsat i en bekendtgørelse, der sendes i en bred høring før udstedelsen.

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk