ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

8. maj 2007

 

Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 26 af 7. maj 2007 fra Folketingets Boligudvalg vedrørende forslaget til lov om ændring af byggeloven, lov om almene boliger m.v. og lov om bygnings- og boligregistrering. (Byggeskadeforsikring) (L 177).

 

 

Spørgsmål:

Der ønskes en uddybning af svaret på spørgsmål 6, da det i bemærkningerne til lovforslaget side 6, 1. spalte, sidste afsnit står, at skaden udbedres, eller selskabet udbetaler erstatning til bygningsejeren. Vil ministeren være indstillet på at vælge en ordning svarende til den, der i dag er gældende for brandforsikringer, hvor en forsikringssum ikke med frigørende virkning kan udbetales til forsikringstageren i strid med 3. mands interesser?

 

Svar:

Som det fremgår af svaret på spørgsmål 6, fremgår det af lovforslagets § 25 B, stk. 5, at økonomi- og erhvervsministeren kan fastsætte regler om forsikringsaftalens dækningsomfang. Som nævnt i svaret på spørgsmål 6 er det hensigten at fastsætte, at forsikringsselskabet kun har pligt til at dække en byggeskade, hvis den udbedres.

 

Det er ligeledes hensigten, at reglerne vil blive udformet således, at 3. mands ret er sikret. Det vil indebære, at hvis der er tinglyst en panteret i ejendommen, vil forsikringsselskabet ikke med frigørende virkning kunne udbetale erstatning til forsikringstageren uden at sikre, at der foreligger dokumentation for, at skaden er udbedret.

 

Dette svarer til, hvad der gælder for brandforsikringer i medfør af forsikringsaftalelovens § 57.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk