ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

27. april 2007

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr.   10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 3 af 13. april 2007 fra Folketingets Boligudvalg vedrørende forslaget til lov om ændring af byggeloven, lov om almene boliger m.v. og lov om bygnings- og boligregistrering. (Byggeskadeforsikring) (L 177).

 

 

Spørgsmål 3:

Finder ministeren ikke, at det set ud fra en samfundsmæssig synsvinkel var ønskeligt, såfremt alt boligbyggeri blev omfattet af en byggeskadeforsikring?

 

Svar:

Som det fremgår af mit svar på spørgsmål 1 har jeg til hensigt at fremsætte ændringsforslag, således, at der skal tegnes en byggeskadeforsikring i alle de tilfælde, hvor en forbruger køber et nybygget hus som en samlet pakke fra en professionel. Dvs. i de tilfælde hvor den professionelle bygherre vil stå for byggeprocessen og dermed indgår aftalerne med de håndværkere, der skal opføre huset. Det betyder, at både de tilfælde, hvor en forbruger køber hus og grund af samme virksomhed og de tilfælde, hvor forbrugeren vælger at købe en grund, for derefter at få et firma til at opføre et hus på grunden, skal være omfattet af den obligatoriske byggeskadeforsikring.

 

Det vurderes dog ikke, at være hensigtsmæssigt at stille krav om, at boligbyggeri, hvor forbrugeren selv vælger at opføre et hus, og hvor forbrugeren agerer som bygherre, skal være omfattet af en byggeskadeforsikring. Det skyldes dels, at det kun er en lille del af de samlede boliger der opføres, hvor forbrugeren er bygherre, og dels forventes det, at forsikringen vil blive uforholdsmæssig dyr, hvis de forbrugere, der selv opfører et hus på deres grund, skal omfattes af ordningen.