ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

27. april 2007

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr.   10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 5 af 13. april 2007 fra Folketingets Boligudvalg vedrørende forslaget til lov om ændring af byggeloven, lov om almene boliger m.v. og lov om bygnings- og boligregistrering. (Byggeskadeforsikring) (L 177).

 

 

Spørgsmål 5:

I bemærkningerne til forslaget nævnes det, at medbyg ikke vil være omfattet af byggeskadeforsikringen. Betyder det, at hvis en familie f.eks. selv står for færdiggørelsen i form af maling med videre indvendig, at så vil de ikke være dækket ind af ordningen – eller hvor går grænsen i relation til medbyg?

 

Svar:

Det fremgår af lovforslagets bemærkninger, at medbyg ikke er omfattet af byggeskadeforsikringen. Den præcise afgrænsning af, hvornår der er tale om medbyg vil blive fastlagt i en bekendtgørelse i medfør af § 25 B, stk. 4.

 

I de situationer, hvor bygningsejeren selv udfører arbejde i forbindelse med opførelsen af huset, er det rimeligt, at bygningsejeren selv påtager sig risikoen for det arbejde, der bliver udført. I sådanne situationer vil det samtidig være vanskeligere for forsikringsselskabet at vurdere risikoen for fejl og mangler.  

 

Tanken er derfor at fastsætte, at når en bygningsejer selv udfører arbejde i forbindelse med opførelsen af huset, er der tale om medbyg, og der vil som udgangspunkt ikke være forsikringspligt.

 

Det er dog samtidig tanken at fastsætte en grænse, således at når forbrugeren udfører mindre arbejder på huset, såsom malerarbejde, opførelse af garage, carport, skur eller lignende i tilknytning til huset, vil der være forsikringspligt for den del af huset, som ikke kan henføres til det arbejde, bygningsejeren selv har udført.

 

Forinden bekendtgørelsen bliver udstedt, vil den blive sendt i en bred høring bl.a. med henblik på at få bemærkninger om, hvor den præcise grænsedragning for medbyg bør foretages.