ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

27. april 2007

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr.   10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 7 af 13. april 2007 fra Folketingets Boligudvalg vedrørende forslaget til lov om ændring af byggeloven, lov om almene boliger m.v. og lov om bygnings- og boligregistrering. (Byggeskadeforsikring) (L 177).

 

 

Spørgsmål 7:

Hvorledes vil lejere fremover være bedre sikrede såfremt bygningsejer/udlejer vælger at beholde pengene og ikke udbedre svigt/skader, som har resulteret i skimmelsvamp?

 

Svar:

Som det fremgår af mit svar på spørgsmål 6, er det hensigten at fastsætte i en bekendtgørelse, at forsikringsselskaberne kun har pligt til at udbetale erstatning for en dækningsberettiget byggeskade, såfremt skaden udbedres.

 

En udlejer har efter lejelovgivningen pligt til at udbedre væsentlige mangler ved det lejede. Byggeskadeforsikringen giver bygningsejeren/udlejeren et incitament til at få udbedret en væsentlig byggeskade på ejendommen, idet der fastsættes et krav om, at der skal ske udbedring af væsentlige byggeskader, før udbetaling af erstatning kan finde sted, jf. svar på spørgsmål 6. Bygningsejeren/udlejer vil således ikke frit kunne vælge, om erstatningen skal anvendes til andet end udbedring af skaden på det lejede. Derved giver byggeskadeforsikringen lejere god beskyttelse i tilfælde af byggeskader.