Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 4, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. april 2007, om forslag til lov om ændring af færdselsloven (Alkoholkoncentration i udåndingsluft, nulgrænse for euforiserende stoffer m.v.) (L 180).

 

 

 

Lene Espersen

/

 Jørgen Steen Sørensen

 


Spørgsmål nr. 4 fra Folketingets Retsudvalg om forslag til lov om ændring af færdselsloven (Alkoholkoncentration i udåndingsluft, nulgrænse for euforiserende stoffer m.v.) (L 180):

 

Spørgsmål:

 

”Vil ministeren med henvisning til, at nultolerancegrænsen rejser nogle retspolitiske problemer, overveje, om domsmænd ikke altid bør medvirke i sådanne sager?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet går ud fra, at der med ”retspolitiske problemer” sigtes til de problemstillinger, der er behandlet i besvarelserne af spørgsmål nr. 1-3.

 

Som det fremgår heraf, knytter disse problemstillinger sig ikke så meget til pådømmelsen af konkrete straffesager som til spørgsmålet om, hvorvidt der overhovedet er grundlag for at indføre den foreslåede ordning. Justitsministeriet finder derfor ikke, at disse problemstillinger i sig selv taler for medvirken af domsmænd i videre omfang, end det følger af den foreslåede ordning.

 

Om spørgsmålet om medvirken af domsmænd henvises i øvrigt til pkt. 7.2.5 og 7.3 i de almindelige bemærkninger til lovforslaget.