Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 I forbindelse med behandlingen af (L 188) Forslag til Lov om professionshøjskoler for videregående uddannelser har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 13. april 2007 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 7:

”Kan ministeren forklare, hvorfor ministeren ikke har valgt at give samtlige enkeltstående uddannelsesinstitutioner frit valg i forhold til valg af tilhørsforhold til en professionshøjskole?”

 

Svar:

Når de enkeltstående MVU-institutioner i hovedstadsområdet foreslås at få en særlig mulighed for at beslutte, hvilken af de to professionshøjskoler i hovedstadsområdet, de ønsker at indgå i, skyldes det, at begge de to professionshøjskoler i region Hovedstaden - som det eneste sted i landet - i det hele dækker regionen geografisk. Derfor foreslås Suhr’s Seminarium, Den Sociale Højskole i København, Danmarks Forvaltningshøjskole, Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse, Frederiksberg Seminarium og Frøbelseminariet tillagt muligheden for selv at beslutte fremtidigt tilhørsforhold under forudsætning af, at de afgiver tilkendegivelse herom inden 1. november 2007.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder