Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 I forbindelse med behandlingen af (L 188) Forslag til Lov om professionshøjskoler for videregående uddannelser har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 26. april 2007 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 9:

”Vil ministeren oplyse, hvor stor en andel af de optagne på konstruktøruddannelsen, der har henholdsvis studenterbaggrund og erhvervsfaglig baggrund, herunder den baggrundsmæssige fordeling på de, der afstiger til byggetekniker og kort- og landmålingstekniker, og de, der fortsætter på konstruktøruddannelsen”?

 

Svar:

Andelen på bygningskonstruktøruddannelsen med gymnasiale uddannelser udgør 21,7 pct., mens andelen med en erhvervsfaglig uddannelse er 37,5 pct. Den resterende gruppe udgøres af studerende med andre uddannelsesbaggrunde, herunder korte eller mellemlange videregående uddannelser, og studerende, hvis uddannelsesbaggrund vi ikke kender. Undervisningsministeriet har ikke specifikke data om uddannelsesbaggrunden for de studerende, der afstiger til byggetekniker og kort- og landmålingstekniker, eller der fortsætter på bygningskonstruktøruddannelsen.

 

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder