Dato:            10. maj 2007

Kontor:         Kommunal sundhed

J.nr.:             2006-1433-269

Sagsbeh.:   HNM

Fil-navn:       Røgfri miljøer: L 191-Spm-14-rygerum-ro og orden


Besvarelse af spørgsmål nr. 14 (L 191), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 24. april 2007

 

Spørgsmål 14:

"Kan ministeren oplyse, hvorledes man som virksomhed kan sikre ro og orden i et rygerum på et diskotek, hvor gæsterne vil have mulighed for at tage deres drinks, øl, spiritusflasker og glas med ind, uden at der er personale til stede?"

 

Svar:

Det enkelte serveringssted bestemmer selv, om man vil indrette rygerum og rygekabiner. Det er en mulighed i lovforslaget, som serveringsstederne kan benytte sig af eller lade være.

 

Hvis et serveringssted vælger at indrette rygerum eller rygekabiner, følger det af lovforslagets § 21, stk. 4, at det ikke vil være tilladt at servere mad eller drikkevarer i disse lokaliteter. Det enkelte serveringssted kan dog tillade, at gæsterne selv medbringer drikkevarer i rygerum og rygekabiner.

 

Da lovforslaget ikke indeholder en bestemmelse om, at personalet ikke må opholde sig i rygerummet, vil det være op til det enkelte serveringssted at beslutte, om personalet må opholde sig dér.

 

Det vil ligeledes være op til det enkelte serveringssted, hvorledes man vil sikre ro og orden i et rygerum, hvis man vælger at indrette et sådant.