Dato:            10. maj 2007

Kontor:         Kommunal sundhed

J.nr.:             2006-1433-269

Sagsbeh.:   HNM

Fil-navn:       Røgfri miljøer: L 191-Spm-20-Næringsbasen


Besvarelse af spørgsmål nr. 20 (L 191), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 24. april 2007

 

Spørgsmål 20:

"Kan ministeren oplyse, om overtrædelse af lov om røgfri miljøer i restaurationer m.v. kan registreres i Næringsbasen og medføre frakendelse af næringsbrev?"

 

Svar:

Jeg har indhentet en udtalelse fra økonomi- og erhvervsministeren, der oplyser, at væsentlige overtrædelser af lovgivningen vedrørende skat og afgifter, pant på emballage, fødevarer, arbejdsmiljøforhold, brandsikkerhed eller restaurationsdrift registreres under næringsbrevordningen i registeret over væsentlige lovovertrædelser og frakendelser, jf. § 6 c, stk. 1, i lov om restaurations- og hotelvirksomhed m.v.

 

Retten til at udøve restaurationsvirksomhed kan frakendes, jf. § 7 a, stk. 1, i lov om restaurations- og hotelvirksomhed m.v., hvis den pågældende gentagne gange eller under i øvrigt skærpende omstændigheder væsentligt har overtrådt de nævnte lovgivninger.

 

Overtrædelser af lov om røgfri miljøer i restaurationer m.v. kan ikke registreres i det nævnte register og kan dermed heller ikke i medfør af næringsbrevordningen føre til en frakendelse af retten til at udøve restaurationsvirksomhed.