Dato:            10. maj 2007

Kontor:         Kommunal sundhed

J.nr.:             2006-1433-269

Sagsbeh.:   HNM

Fil-navn:       Røgfri miljøer: L 191-Spm-24-tillader rygning


Besvarelse af spørgsmål nr. 24 (L 191), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 24. april 2007

 

Spørgsmål 24:

"Kan ministeren oplyse, hvad man forstår med formuleringen i lov om røgfri miljøer om, at restauratøren kan straffes, hvis restauratøren tillader rygning?"

 

Svar:

Det følger af lovforslagets § 23, at bl.a. en restauratør skal sørge for, at rygning kun sker i overensstemmelse med reglerne i loven. Af lovforslagets § 26 fremgår det, at bl.a. den restauratør, der tillader rygning i strid med lovens bestemmelser kan straffes med bøde.

 

Af lovforslagets § 21 fremgår det, at rygning ikke er tilladt indendørs på serveringssteder, men at det kan besluttes at indrette rygerum og rygekabiner, hvor rygning kan finde sted. Der må ikke serveres eller medbringes mad eller drikkevarer i rygerum eller rygekabiner på serveringssteder. Det enkelte serveringssted kan dog tillade, at gæsterne selv medbringer drikkevarer i rygerum og rygekabiner.

 

En restauratør, der tillader rygning i strid med disse regler og f.eks. tillader rygning andre steder på serveringsstedet end i rygerum og rygekabiner, eller tillader servering i rygerum og rygekabiner, kan straffes med bøde.