Dato:            10. maj 2007

Kontor:         Kommunal sundhed

J.nr.:             2006-1433-269

Sagsbeh.:   HNM

Fil-navn:       Røgfri miljøer: L 191-Spm-41-udluftning-restauranter


Besvarelse af spørgsmål nr. 41 (L 191), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 25. april 2007

 

Spørgsmål 41:

"Hvorfor er det kun i forbindelse med rygning på enkeltmandskontorer, at der i lovforslaget formuleres et krav om ”effektiv udluftning”, mens der ikke optræder et tilsvarende krav i forhold til rygerum i restauranter, cafeer m.v. og små værtshuse, der er fritaget for et rygeforbud?"

 

Svar:

Definitionen på et rygerum findes i lovforslagets § 3, stk. 1. Heraf fremgår det, at et rygerum i lovens forstand er et særligt lokale med gode udluftningsmuligheder eller ventilation. Rygerummet må ikke tjene som gennemgangsrum, og det må ikke indeholde funktioner, som anvendes af andre. Denne definition gælder også for rygerum, der indrettes på restauranter, cafeer m.v.

 

Begrundelsen for at medtage den specielle bestemmelse om små værtshuse i lovforslagets § 22 er bl.a., at partierne bag aftalen om den fremtidige indsats for røgfri miljøer har ønsket at kunne opretholde små værtshuse, der ikke har mulighed for at indrette rygerum og rygekabiner. Man har valgt at overlade det til de små værtshuse selv at bestemme, om gæsterne må ryge, og i givet fald hvilken form for udluftning eller ventilation man foretrækker.