Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

I forbindelse med behandlingen af (L 196) Forslag til Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 2. maj 2007 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 10:

”Er ministeren indstillet på at afsætte yderligere midler, hvis de afsatte midler ikke viser sig at være tilstrækkelige?”

 

Svar:

Den i bemærkningerne til L 196 angivne merbevilling er afsat ved satspuljeforhandlingerne i efteråret 2006. Det er i forbindelse hermed forudsat, at afvigelser i resultaterne af DUT-forhandlingerne i forhold til de økonomiske konsekvenser, der fremgår af lovforslaget, efterfølgende vil skulle forelægges satspuljepartierne.

 

Udgangspunktet for en eventuel efterregulering vil være, at der reguleres for ændringer i den faktiske aktivitet og ud fra den i lovbemærkningerne angivne enhedsudgift på 175.000 kr. pr. årselev i 2006 prisniveau.

 

Jeg er opmærksom på, at der fra flere sider - også under DUT-forhand-lingerne - er sat spørgsmålstegn ved udgiftsniveauet. Jeg vil derfor følge udgiftsudviklingen og forelægge resultatet for satspuljepartierne.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Bertel Haarder