Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

I forbindelse med behandlingen af (L 196) Forslag til Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 24. april 2007 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 3:

”Ministeren bedes kommentere henvendelse af 1. april 2007 fra Uddannelsescenter Hilltop, jf. L 196 - bilag 6.”

 

Svar:

Uddannelsescenter Hilltop foreslår, at unge, der kun med den fornødne specialpædagogiske støtte og med behov for ekstra tid ud over den normerede tid formår at fuldføre en traditionel ungdomsuddannelse, også skal omfattes af lovforslaget. Det drejer sig blandt andet om normalt begavede unge inden for autismespektret.      

 

Jeg er ikke enig i, at lovforslaget skal udvides til at omfatte unge, der med specialpædagogisk støtte kan gennemføre en traditionel ungdomsuddannelse, fx en af de erhvervsrettede uddannelser.

 

Disse unge har krav på den fornødne specialpædagogiske støtte, således at de på lige fod med andre kan gennemføre den pågældende ungdomsuddannelse.

 

Unge, der ikke modtager den fornødne specialpædagogiske støtte, har mulighed for at indbringe sagen for Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte.

 

Jeg vil også gøre opmærksom på, at lovforslaget ikke indeholder bestemmelser om bo-tilbud. Dette er dog ikke til hinder for, at kommunalbestyrelsen efter aftale med de i lovforslagets § 4, stk. 2, nævnte skole m.v. kan henvise den unge til et undervisningstilbud, som indeholder et tilbud i kostskoleform.

 

For så vidt angår lovforslagets økonomi skal jeg henvise til bilag 2 i høringsnotatet, der blev oversendt til Folketingets Uddannelsesudvalg den 13. april 2007.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Bertel Haarder