Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 14 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 3. maj 2007.

 

 

 

 

Lene Espersen

 

 /Torben Jensen

 


Spørgsmål nr. 14 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202):

 

”Kan ministeren bekræfte, at arbejdsgruppen har indstillet, at der indføres forskellige regler afhængig af hestenes størrelse?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan oplyse, at arbejdsgruppen om hold af heste i sit lovudkast har forslået, at arealkravene til de bokse heste opstaldes i, skal fastsættes på grundlag af den enkelte hests størrelse. Det fremgår således af § 8 i arbejdsgruppens lovudkast, at gulvarealet ved enkeltopstaldning skal være mindst (2,0 x hestens stangmål)2 pr. hest, mens det for så vidt angår gruppeopstaldning i § 9 foreslås, at gulvarealet for den første hest skal være (2,0 x hestens stangmål)2, og for hver yderligere hest (1,7 x hestens stangmål)2. Med hensyn til størrelsen af folingsbokse fremgår det af § 10 i lovudkastet, at gulvarealet i folingsboksen skal være mindst (2,5 x hoppens stangmål)2.

 

Justitsministeriet har for så vidt angår disse arealkrav fulgt arbejdsgruppens anbefalinger, og lovforslagets §§ 7-9 svarer således til §§ 8-10 i arbejdsgruppens udkast til lov om hold af heste.

 

Arbejdsgruppen har ikke i øvrigt anbefalet, at andre krav end de nævnte arealkrav skal beregnes på grundlag af størrelsen af den enkelte hest.