Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 15 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 3. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

 

/Torben Jensen

 


Spørgsmål nr. 15 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202):

 

”Ministeren bedes kommentere materiale fra Landbrugsraadet og Landsudvalget for Heste udleveret i forbindelse med foretræde for udvalget den 3. maj 2007, jf. L 202 - bilag 13.”

 

Svar:

 

Det fremgår af materialet, at Landbrugsraadet og Landsudvalget for Heste på en række punkter finder, at der er behov for justeringer i lovforslaget. Det drejer sig således om reglerne vedrørende loftshøjde, rumfang, mindstekrav til bokse og lysintensitet.

 

Justitsministeriet har i besvarelsen af 27. april 2007 på spørgsmål nr. 3 vedrørende lovforslaget kommenteret disse synspunkter fra Landbrugsrådet, og der henvises således til dette svar.

 

Landbrugsraadet og Landsudvalget for Heste har i materialet fra organisationernes foretræde for udvalget supplerende anført, at lovforslaget på visse områder kunne formuleres mere nuanceret, for at undgå misforståelser. § 9, stk. 3, hvoraf fremgår, at hoppe og føl skal opholde sig i folingsboksen i den første måned efter folingen, burde således omformuleres, da hoppe og føl bør kunne tilbydes frit foldophold også den første måned.

 

For så vidt angår lovforslagets § 16, stk. 2, i henhold til hvilken en fold ikke må benyttes af mere end i alt 20 heste, er det Landbrugsraadet og Landsudvalget for Hestes opfattelse, at lovforslaget ikke bør hindre at heste gives mulighed for social omgang i store grupper, forudsat at foldforholdene er store nok.

 

Med hensyn til lovforslagets § 9, stk. 3, kan Justitsministeriet oplyse, at det følger af de specielle bemærkninger til bestemmelsen, at kravet om, at hoppe og føl skal opholde sig i folingsboksen i den første måned efter folingen, ikke indebærer et forbud mod, at hoppe og føl må komme på fold. Hoppe og føl er således omfattet af lovforslagets § 17, stk. 1, hvorefter heste i mindst to timer fem dage om ugen skal motioneres eller gives fri bevægelse på fold.

 

For så vidt angår Landbrugsraadet og Landsudvalget for Hestes bemærkninger vedrørende kravet om, at en fold ikke må benyttes af mere end 20 heste, kan Justitsministeriet henvise til svaret af 10. maj 2007 på spørgsmål nr. 2 vedrørende lovforslaget.